Header image

Stareţa mănăstirii din Maaloula: „Eram gata să murim ca martiri”

0:22, marți, 17 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Stareţa mănăstirii sfintei întocmai cu apostolii Tecla din Maaloula maica Pelagheia a relatat agenţiei siriene de știri SANA despre momentele prin care a trebuit să treacă alături de celelalte surori în zilele în care s-au dus lupte în acest oraş.

„În momentul cand militantii au atacat mănăstirea, am simțit brusc o forță ciudată și am fost în stare să-i reţin. Această putere este de la Dumnezeu.  Ea întotdeauna a fost aici, în acest loc sacru, care are mai mult de o mie de ani. Această forță ne-a dat curaj și putere tuturor care ne aflam aici. Așa că ne-am ridicat împotriva teroriștilor și unica noastră armă în această confruntare au reprezentat-o credința și rugăciunea. „

134291.bEleva clasei a 5-a Kristina a relatat ziariştilor că atunci când teroriștii au intrat în mănăstire, ea de la început s-a speriat. Împreună cu alți copii fata s-a ascuns într-o peșteră, unde copiii s-au rugat Atotputernicului Dumnezeu să apere Maaloula. Kristina i-a îndemnat pe toți copiii sirieni să nu se teamă de teroriști.

Un alt băieţel de numai 9ani, Youssef, a confirmat relatarea fetei şi a adăugat, „Nu mă temeam pentru că Dumnezeu este cu noi.”

Stareța Pelagia Sayyaf a continuat: ” Eu, ca și celelalte călugărițe nu am crezut că teroriștii vor intra în Maaloulu. Doar acest loc este renumit în toată lumea prin icoanele sale, biserici şi moschei. Aici vin credincioşii din toată lumea, este un loc de rugăciune” .

Ea a confirmat că pacea lăcașul sfânt au tulburat-o teroriștii mercenari din alte țări, în special din monarhiile Golfului. Despre acest lucru se poate  judeca după dialectul lor.

Stareţa a adăugat: „Noi nu ne-am gândit să părăsim mănăstirea. Toţi eram gata să primim moatrea ca martiri. Mănăstirea ne-a fost casă în timp de pace și nu am fi putut s-o părăsim în zile grele…”

134290.b

 traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com