Știați că... Încălzirea globală și efectul de seră sunt mituri? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Știați că… Încălzirea globală și efectul de seră sunt mituri?

Sistemul oficial estimează că încălzirea globală provocată de efectul de seră va avea consecințe catastrofale: secetă, foamete, boli infecțioase, incendii pe suprafețe întinse, topirea ghețarilor, inundații, uragane, cutremure, dispariția unui număr mare de specii 1. Această minciună are un impact psihologic major asupra populației.

London School of Economics a publicat la începutul lunii septembrie 2009 un studiu pseudoștiințific în care se afirmă că cel mai bun și cel mai ieftin mod de a combate încălzirea globală este folosirea contraceptivelor pentru diminuarea populației. Tot sub pretextul efectului de seră se pregătește introducerea taxei pe dioxidul de carbon expirat 2.

„Prichindeii de grădiniță, elevii și cadrele didactice vor învăța despre încălzirea globală și despre protejarea mediului înconjurător. Proiectul presupune introducerea de cursuri opționale în școli și grădinițe, adresate preșcolarilor, elevilor din clasele primare și gimnaziu. Ministrul Mediului, Atilla Korodi a declarat că educația mediului ar trebui introdusă în școli, după modelul european Green Box, care prevede introducerea educației ecologice în fiecare materie” 3.

Încălzirea globală a devenit nouă religie a elitelor urbane din țările dezvoltate, avertizează geologul australian Ian Plimer, care susține că teoria schimbărilor climatice provocate de oameni nu este decât o farsă promovată de ecologiștii fundamentaliști și îmbrățișată interesat de clasa politică. Prin cercetările sale, Ian Plimer a reușit să-i indigneze pe inchizitorii doctrinei încălzirii globale.

Plimer este de formație geolog, profesor la Adelaide University și este una dintre cele mai cunoscute voci academice ale Australiei. El susține că teoria privind încălzirea globală determinată de oameni este o înșelătorie perpetuată de acolo fundamentaliști și îmbrățișată de clasa politică ce adoră orice idee care provoacă anxietate (frică, panică) în rândul cetățenilor.

Cercetătorul afirmă că CO2 nu este un poluant, ci o sursă de hrană pentru plante. Plantele consumă dioxid de carbon și eliberează oxigen, iar activitatea umană contribuie doar într-o foarte mică măsură la prezența gazului în atmosferă.

Mulți oameni de știință au criticat teoriile pseudoștiințifice ale sistemului oficial, însă acesta i-a redus la tăcere. Dar Plimer nu pare să cedeze acestor presiuni, și tocmai a publicat ultima din cele șase cărți și 60 de lucrări academice pe subiectul încălzirii globale: Heaven and Earth – Global Warming: The Missing Science.

Geologului nu i-a fost ușor să-și publice cartea, dar până la urmă a reușit să găsească o editură mică, ce și-a asumat acest risc. Până în prezent, s-au vândut 30.000 de exemplare în Australia, iar cartea s-a bucurat de aprecieri încă din primele zile de vânzare în SUA și Marea Britanie 4.

Un articol din publicația americană Washington Examinare citează studiile doctorului Din Easterbrook, geolog și profesor la Western Washington University. Datele acestuia arată că în perioada 1945-1998 a avut loc un proces de încălzire globală. Numai că în ultimii zece ani, susține Easterbrook, temperatura a mai scăzut. Aceeași opinie au și cercetătorii din Societatea Astronomică din Australia. Constatarea contrazice flagrant previziunile Comisiei interguvernamentale a ONU privind încălzirea globală continuă 5.

Profesorul Patrick Michaels de la Universitatea din Virginia arată că în ultimii 150 de ani temperatura în lume a crescut, însă creșterea a fost mai rapidă în perioada 1905-1940, când producția industrială era redusă și prin urmare era redusă și emisia de dioxid de carbon. După 1940 a urmat o perioadă de scădere a temperaturii, deși concentrația de dioxid de carbon a crescut. De aici rezultă că încălzirea globală nu este produsă de creșterea concentrației de dioxid de carbon.

1 http://arhiva.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_9906/ONU-Incalzirea-globala-vine-mai-repede-cu-consecite-mai-grave.html
2. Petru Molodeț, Se introduce o nouă taxă: impozitul pe aerul consumat, în revista Presa Ortodoxă, anul 2009, nr.9, p. 24-25.
3. http://www.ecomagazin.ro/elevii-vor-invata-despre-incalzirea-globala/
4. http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6010038-incalzirea-globala-devenit-noua-religie-elitelor-urbane-din-tarile-dezvoltate-stiinta-australian.htm
5. http://www.realitatea.net/incalzirea-globala-este-de-fapt-o-racire-globala-spun-specialistii_582282.html

Extras din Dictatura pseudo-științei, de Ioan Vlădică

global-warming-image-6

Contact Form Powered By : XYZScripts.com