Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a condus hirotonia Arhimandritului Ioan (Moșneguțu) în treapta de Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a condus hirotonia Arhimandritului Ioan (Moșneguțu) în treapta de Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

23:10, duminică, 8 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

În a doua săptămână a Postului Mare Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a oficiat Liturghia la mănăstirea Acoperamântul Maicii Domnului (Pokrovsky) și a condus hirotonia Arhimandritului Ioan (Moșneguțu) în treapta de Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

La 8 martie 2015, în a două săptămână a Postului Mare, în ziua de pomenire a Sfântului Grigorie Palama și aflarea moaștelor cuvioasei Matrona din Moscova, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril  a vizitat mănăstirea Acoperamântul Maicii Domnului (Pokrovsky). În acest an se marchează 380 de ani de la fondarea și 20 de ani de la renașterea mănăstirii.
Patriarhul Chiril s-a închinat moaștelor cuvioasei Matrona, păstrate la mănăstirea Acoperamântul Maicii Domnului, după care a condus  Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în biserica Învierii.
În timpul Liturghiei Arhimandritul Ioan (Moșneguțu) a fost hirotonit în treapta de Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.
Alături de Sanctitatea Sa au coliturghisit Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii, Mitropolitul de Istra Arsenie, primul vicar al Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii pentru or. Moscova, arhiepiscopul de Tiraspol şi Dubăsari, Sava, Episcopul de Cahul şi Comrat Anatolie, Episcopul de Solnecinogorsk Serghii, şeful Secretariatului administrativ al Patriarhiei Moscovei, Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim, Episcopul de Neftekamsk și Birsk, Ambrozie, Prot. Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, clerici ai Bisericii Ortodoxe din Moldova; clerici din oraşul Moscova.
traducere pentru ortodox.md
sursa patriarchia.ru
Contact Form Powered By : XYZScripts.com