Header image

Strigător la cer! Un „calendar ortodox” al homosexualilor

21:37, sâmbătă, 11 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , ,

Cu ceva timp în urmă am scris un articol despre Predarea obiectului moral – un modul pedagogic sau totuşi un obiect al încadrării tinerilor în societate ca persoanălăsând loc pentru un eventul articol care ar vorbi despre formele noi ale explicării noilor deprinderi venite din europa în școlile noastre, dar na fost așa.
Căutând un calendar ortodox în care sânt enumerați sfinții bisericii, am dat peste un altfel de calendar tot ortodox după cum afirmă cei care l-au editat, dar „a preoților”. Un calendar cu bărbaţi despre care se crede că ar fi preoţi ortodocşi români a făcut înconjurul lumii. Imaginile îi înfăţişează îmbrăcaţi în straie bisericeşti, în ipostaze erotice. Mai multe publicaţii britanice şi americane au scris despre calendarul gay cu preoţi din România, stârnind numeroase controverse în lumea întreagă. În cotidianul „Huffington Post“, articolul apare cu titlul: „Preoţi ortodocşi români realizează un calendar gay incendiar pentru 2013“.  În fotografii apar bărbaţi îmbrăcaţi în veşminte preoţeşti specifice bisericii ortodoxe, iar în majoritatea imaginilor, alături de ei se află bărbaţi la bustul gol în diverse ipostaze, cum ar fi curăţând piscina sau ajutând preotul să facă tracţiuni.

„Este o încercare de discreditare a bisericii“

La sfârşitul anului trecut, imaginile sexy din calendarul pe 2013, care făceau trimitere la homosexualitate, au fost catalogate de Patriarhia Română drept o „intenţie vădită de calomniere şi defăimare a slujitorilor ortodocşi”. La acel moment, firma care comercializează calendarul a susţinut că tinerii din imagini ar fi fost preoţi din ţări est-europene, inclusiv din România. Ulterior, în urma unei investigaţii făcute de Biserica Ortodoxă, s-a dovedit că presupuşii preoţi gay din calendar nu erau români şi nici măcar ortodocşi, aşa cum se sugera în articolul publicat de Huffington Post.
Cele 12 fotografii erotice împărțite pentru fiecare lună în parte în care apar bărbaţi în straie bisericeşti pot fi găsite pe pagina de Facebook dedicată calendarului. În dreptul fiecărei imagini există o descriere care nu are nicio legătură cu cele sfinte. „Părintele Nicolae este talentat. Abilităţile sale artistice şi imaginaţia prolifică l-au ajutat dintotdeauna atât pe el, cât şi biserica“, scriu autorii calendarului în dreptul imaginii pentru luna decembrie, care înfăţişează în prim plan un bărbat îmbrăcat în proet, iar în fundal un cuplu nud.  Produsul dat fiind comercializat are o descriere: „Faceţi ca fiecare zi să conteze cu ajutorul calendarului nostru ortodox 2013. El va aduce plăcere ochilor şi pasiune inimii. Este un cadou ideal pentru persoanele care iubesc ilustraţiile, arta, fotografiile artistice şi creaţiile controversate. Aceste fotografii vă vor aduce speranţă, fericire şi plăcere“.
Fondatorii site-ului, prin caledarul dat explică într-o scurtă prezentare a organizaţiei că principalul lor scop este acela de a demonstra că „nu toţi credincioşii ortodocşi sânt habotnici şi limitaţi în gândire, conform portretului stereotip prezentat în mass-media, ci sânt oameni obişnuiţi, cu pasiuni, interese şi dorinţe dintre cele mai diverse.“ Autorii controversatelor calendare susţin că prin ceeea ce fac încearcă să abordeze într-o manieră ironică Biserica Ortodoxă, „instituţie implicată în scandaluri de corupţie, muşamalizarea de relaţii homosexuale, homofobie, acţiuni de reprimare a unor acte artistice şi alte comportamente imorale.“ „Calendarul nostru reprezintă primul demers organizat la nivel global împotriva homofobiei care domneşte în sânul Bisericii Ortodoxe”.
Ediţia calendarului 2014 abordează tema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
Nu cred că aici e nevoie de o mare filozofie, dar totuși birul pe care trebuie să-l plătim prin intrarea un UE, este desnaționalizarea sistematică și distrugerea Ortodoxiei. Diavolul Roșu a venit de la Răsărit și nu ne-a biruit, acum Diavolul Albastru cu 12 stele în frunte vine de la Apus cântând „Oda Bucuriei” și a biruinței lui. De data asta e hotărât să pârjolească definitiv Ortodoxia și toată lucrarea de răscumparare a Domnului nostru Iisus Hristos.
E interesant faptul că capiștea statală din RM vreau să fie ei ca unealtă a învățăturilor diavolești în toată lucrarea lui de a ne distruge. Mai întâi ne aduc legile care devalorizează pe credincioși și-i îngenunchiază în fața păcatului și a diavolului, iar acum vreau să ne schimbe învățătura despre sărbătorește Nașterea Domnului, dorind să ne dezrădăcineze pe Mesia din inimile noastre.
Pentru a simți și mai mult ura și disprețul care-l are comunitatea homosexualilor la nivel mondial împotriva ortodoxiei vom posta și calendarul propriuzis.
Pr. Vadim Corostinschi
Contact Form Powered By : XYZScripts.com