Studiu: De ce se îmbunătăţește sănătatea prin frecventarea bisericii? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Studiu: De ce se îmbunătăţește sănătatea prin frecventarea bisericii?

16:24, joi, 20 august, 2020 | Cuvinte-cheie: , ,

„Frecventarea bisericii e la fel de vitală pentru un creștin precum transfuzia de sânge proaspăt și sănătos către un om bolnav”. (Dwight L. Moody)

Un nou studiu demonstrează cât de adevărată e această afirmaţie, scrie Christian Post.

Un studiu publicat în Jurnalul Canadian de Psihiatrie afirmă că există o corelaţie directă și pozitivă între frecventarea bisericii și depresia clinică. Cercetătorii de la Universitatea din Saskatchewan au atras atenţia asupra efectului protector al frecventării bisericii, afirmând că au descoperit o reducere cu 22% a depresiei în rândul celor care merg la biserică cel puţin o dată pe lună, în raport cu cei care nu merg niciodată.

Cercetătorii au observat, de asemenea, că cei care se identifică drept persoane spirituale, dar nu frecventează biserica, nu experimentează beneficii la nivelul sănătăţii. Ei au afirmat că acest aspect e într-un fel misterios, întrucât „prima impresie e că dacă aparţii unei organizaţii religioase ceea ce obţii e suport social și nimic altceva; cu toate acestea, se pare că avem de-a face cu ceva dincolo și mai presus de acest aspect”.

În SUA, aproape 15 milioane de persoane suferă de depresie, sau aproximativ 6,7% din populaţia de peste 18 ani. Numărul e în continuă creștere la nivel global, motiv pentru care cercetătorii canadieni au studiat 12.000 de persoane pe o perioadă de 14 ani pentru a vedea dacă există o corelaţie între sănătate și religie.

Ceea ce autorii studiului au descoperit era deja cunoscut de creștini, și anume faptul că e ceva extrem de puternic și vindecător în asigurarea că există Cineva căruia Îi pasă și care e gata să ne poarte poverile. Unul dintre autorii studiului a scris: „Există un ingredient al experienţei religioase – altul decât comportamentul, reţelele umane sau atitudinea în sine – care contribuie la apariţia beneficiilor de sănătate. Credincioșii sunt convinși că au acces la asistenţa divină, așa că sunt mult mai puţin predispuși la a se simţi singuri în faţa vicisitudinilor vieţii”.

Sursa: semneletimpului.ro

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com