Sudan: Curtea de Apel a decis eliberarea femeii creștine condamnate la moarte pentru credința - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sudan: Curtea de Apel a decis eliberarea femeii creștine condamnate la moarte pentru credința

10:55, marți, 24 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

O Curte de Apel din Sudan a decis eliberarea Meriam Yahya Ibrahim, femeii acuzate de apostazie, care a delarat pedeapsa cu moartea împotriva ei de la 15 mai 2014 greşită, reportează portalul de informații Ling”. Această informaşie este transmisă şi de către BBC.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost crescută în religie creștin-ortodoxă, religia mamei sale, tatăl său, musulman, fiind absent în perioada copilăriei sale. Ea s-a căsătorit apoi cu un creștin din Sudanul de Sud. Acuzația de ‘adulter’ i-a fost adusă pentru căsătoria sa cu un creștin, potrivit legii islamice în vigoare în Sudan, o femeie musulmană nu se poate căsători cu un bărbat de altă religie.

Ibrahim a dat nastere unei fetite in inchisoare luna trecuta, la două saptamani dupa ce a fost condamnata. Ea a fost in inchisoarea de femei, impreuna cu copilul ei de un an si opt luni, dar oficialii sudanezi au spus ca copilul a fost liber sa place de acolo.

Ibrahim a reuşit să dovedească faptul tatăl său musulman, a abandonat familia încă din copilăria ei, și, prin urmare, fata a fost crescută de mamă creștină în religia sa. De asemenea, s-dovedit corespunderea certificatului de căsătorie a lui Merriam legilor țării, scrie Ling”.

sursa pravoslavie.ru

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul: https://ortodox.md/monitorizarea-presei/tribunalul-a-decis-condamnarea-la-moarte-pentru-apostazie-a-tinerei-sudaneze/
Moldova Ortodoxă
Contact Form Powered By : XYZScripts.com