Header image

Sute de pelerini vin zilnic să vadă minunea de la mormântul părintelui Iustin Pârvu

23:29, luni, 2 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Mormântul părintelui Iustin Pârvu de la Petru-Vodă a devenit, de o săptămână, loc de pelerinaj pentru credincioșii care vin în număr tot mai mare pentru a vedea ceea ce călugării de la mănăstire consideră a fi un mesaj din lumea drepților pe care îl transmite duhovnicul.

Călugării susțin că de la mijlocul lunii ianuarie s-a observat la mormântul părintelui Iustin un fenomen inexplicabil legat de condițiile atmosferice exterioare.

‘Pe geamul de deasupra mormântului, vaporii de apă ce ies din pământ se condensează într-un mod mai puțin obișnuit. În timpul zilei, dacă temperatura urcă peste zero grade, în dreptul capului părintelui nu este niciun fel de condens, ci geamul este curat. În timpul nopții și atunci când temperatura scade sub zero grade, condensul îngheață în forma trupului, iar în dreptul feței înghețul are un aspect distinct’, susțin călugării pe site-ul oficial al mănăstirii.

Aceștia spun că geamul de deasupra mormântului a fost adus de maicile de la Mănăstirea Paltin, pentru a proteja pe durata iernii florile pe care le aduc în fiecare săptămână pentru a împodobi mormântul.

‘Am amânat mai multe zile relatarea fenomenului pentru a fi siguri că ceea ce vedem nu e o întâmplare, o părere. Nu ne grăbim să afirmăm că este vorba de o minune, ci înțelegem și prin aceasta că părintele Justin este viu, pentru că sufletul său a fost cel mai viu suflet din cele pe care le-am întâlnit în această viață, și că este adevărat ceea ce a spus cuiva în anul 1999: ‘nu vă mai plângeți că ce va fi după ce am să mor! Dar ce, măi, mă duc să dorm?’, spun monahii de la Petru-Vodă.

sursa agerpres.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com