Tinerii voluntari ai Mitropoliei Moldovei au fost printre cei 350 de nași ai celor 7 copii orfani ai Centrului de Plasament din Buțeni, r. Hâncești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Tinerii voluntari ai Mitropoliei Moldovei au fost printre cei 350 de nași ai celor 7 copii orfani ai Centrului de Plasament din Buțeni, r. Hâncești

12:52, joi, 17 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

 „Omul se naște cu adevărat, nu atunci când îl naște mama sa, ci atunci când se naște întru Hristos Iisus pentru viața nemuritoare.” (Sfântul Iustin Popovici)

Duminică, 13 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Preotul Vasile Prepeliță, parohul satului Buțeni, r. Hâncești, a oficiat Taina Botezului asupra a 7 copii orfani de diferite vârste, proveniți din familii numeroase, care se află la Centrul de Plasament din această localitate.

La apelul părintelui Vasile au răspuns sute de oameni de bună credință și cu suflet mare din întreaga țară, chiar și de peste Prut. Printre părinții spirituali ai copilașilor, au fost cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și câțiva tineri din cadrul Grupului de voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, care au mărturisit Crezul Bisericii Ortodoxe pentru micuții nou-botezați.

Pr. Vasile a felicitat toată adunarea cu prilejul încreștinării celor 7 prunci și i-a îndemnat pe toți nașii participanți la Taina Sfântului Botez să se implice și mai departe activ la educarea creștinească a finuților lor, să-i crească în dragoste desăvârșită față de Dumnezeu, în viață curată și neprihănită.

La final, cei prezenți au participat la o agapă frățească oferită de către Centrul Creștin-Ortodox „Filocalia” în incinta gimnaziului din localitate cu prilejul acestui frumos eveniment.

Botezul în numele Dumnezeului Treimic este o „naștere de Sus” – prin care omul este iarăși sădit în Împărăția cerească, deoarece el încă de la crearea lui trebuia permanent „să se nască cu voința din Duh, pentru ca același om să fie făptură a lui Dumnezeu, după fire, și fiu al lui Dumnezeu, după har.

Serghei Crudu, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate

Contact Form Powered By : XYZScripts.com