Tirurile de artilerie asupra Lavrei Sveatogorsk au ucis călugări - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Tirurile de artilerie asupra Lavrei Sveatogorsk au ucis călugări

12:37, sâmbătă, 4 iunie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

În timpul focului de artilerie asupra Lavrei de la Sveatogorsk au murit călugări, sunt și răniți, iar două clădiri ale mănăstirii au fost ciuruite de obuze.

În ziua de 30 mai 2022, Lavra de la Sveatogorsk a suferit în urma tirurilor de artilerie, sunt morți și răniți, relatează mitropolitul Ilarion de Donețk și Mariupol pe pagina de Facebook a Eparhiei de Donețk.

„Cu profundă mâhnire raportez că clădirile monahale nr. 3 și nr. 4 din Lavra Adormirii Maicii Domnului de la Sveatogorsk au devenit ținta focului de artilerie. În timpul luptelor, din cauza proiectilelor care au țintit în Lavră, au fost uciși protopopul Lavrei arhimandritul Galaktion, călugărul Aristoclie și maica Varvara.

Ieromonahii Ioasaf și Amfilohie, și de asemenea ierodiaconul Alipie au fost răniți. Numărul mirenilor morți și răniți nu este cunoscut pentru moment. Cer sfintele voastre rugăciuni pentru odihna celor răposați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți”, a scris arhiereul.

Reamintim că Lavra de la Sveatogorsk a fost bombardată în zilele de 13 martie și 4 mai 2022. Iar la 8 mai a fost complet distrus schitul Lavrei din satul Dolina. În ziua de 10 mai a fost lovit de obuze schitul din Adamivka; în ziua de 20 mai, a fost complet distrusă biserica schitului din Bogorodici.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com