Header image

Toți preoții parohi ai municipiului Bacău, la o slujbă pentru o tânără decedată în incendiul din Colectiv

9:24, marți, 10 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Peste 200 de băcăuani au fost prezenți, luni seară, alături de rude și prieteni, la o slujbă ținută toți preoții parohi din municipiul Bacău la catafalcul tinerei Andra Elena Toader, decedată în urma rănilor căpătate în incendiul de la clubul Colectiv din București.

Slujba a fost ținută de Macarie, episcopul românilor din Europa de Nord, și Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu un sobor al preoților parohi din municipiu.

„Am venit cu toți ierarhii bisericești din Bacău pentru a fi alături de familia tinerei trecute în grija lui Dumnezeu, după o încercare dramatică pentru ea, urmată de multă mâhnire nu numai familiei sale. Am venit pentru a aduce compasiunea comunității românilor din Scandinavia și Germania. Suntem aici toți preoții băcăuani pentru a aduce alinare celor apropiați și a promite că Elena Andra va fi pomenită în rugile noastre către Dumnezeu. Ne vom ruga și pentru ca astfel de tragedii umane să nu se mai petreacă”, a spus episcopul Macarie.

Andra Toader, în vârstă de 30 de ani, fotograf la un studio de evenimente, era dintr-o familie modestă cu trei surori și un frate. Ea se afla în momentul declanșării incendiului în clubul bucureștean împreună cu sora sa, Gabriela, și prietenul ei, Tudor.

„Toți trei au suferit arsuri și intoxicații la nivelul căilor respiratorii, dar pentru Andra a fost necesară inducerea de comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului și căile respiratorii distruse de fumul toxic și fierbinte inhalat”, spune Alina Sociu, o apropiată din Bacău a tinerei. Potrivit acesteia, Andra a fost cu greu identificată, fiind recunoscută după un semn de la unghia unui picior.

Patru dintre tinerii decedați în urma incendiului sunt născuți în localități din județul Bacău, iar printre cei răniți se numără de asemenea trei tineri băcăuani.

sursa agerpres.ro

imageResize

Contact Form Powered By : XYZScripts.com