Header image

Training pentru viaţă desfășurat la Reședința Mitropolitană din Chișinău

22:14, miercuri, 28 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În data de 28 februarie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Reședința Mitropolitană a găzduit trainingul pentru viaţă cu genericul „Cunoaște, iubește, acționează – împreună pentru viață!”. Trainingul a fost susținut de Alexandra Nadane, președinta Asociației „Studenți pentru viață” din București.

Referindu-se la scopul și obiectivele întrunirii Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a menționat: „Cunoaștem că viața este darul suprem oferit de Dumnezeu, iar noi avem datoria şi responsabilitatea să-l păstrăm și cultivăm. În acest sens ne dorim ca această întrunire să ne ajute și lumineze, încât să putem desfășura activități frumoase în Luna pentru viață desfășurată în perioada 1 – 31 martie 2018. O astfel de formare reprezintă un instrument necesar activităţii noastre misionare, pentru că este necesar să mărturisim adevărul și să apărăm viaţa inclusiv cu puterea cuvântului. Este important că fiecare dintre noi să apere viaţa, să fie un misionar în acest sens, pentru că contribuind la salvarea unei vieți, apărăm un chip al lui Dumnezeu.”

Alexandra Nadane a abordat numeroase aspecte referitoare la criza de sarcină, sindromul post-avort, sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, istoria mișcării pentru viață. „Ne dorim ca prin activitățile pe care le vom desfășura în România și în Republica Moldova să tramsmitem mesajul că viaţa fiecărei persoane are o valoare infinită, iar societatea are de câştigat dacă sprijină femeile aflate în criză de sarcină şi protejează viaţa copiilor nenăscuţi”, – a spus Alexandra Nadane, președinta Asociației „Studenți pentru viață” din București.

Mitropolia Moldovei va susţine Marşul pentru viaţă 2018, organizat în ziua de sâmbătă, 24 martie 2018, în numeroase oraşe din ţară, pentru a accentua importanţa vieți și a familiei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com