Tribunalul i-a lăsat în arest pentru încă trei luni pe jurnaliştii UJO - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Tribunalul i-a lăsat în arest pentru încă trei luni pe jurnaliştii UJO

15:16, marți, 11 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie:

„Vor continua să încerce să găsească pisica neagră într-o cameră întunecată atunci când nu este acolo”, a scris părintele Serhii Certilin.

Pe 7 iunie, judecătorul Judecătoriei Solomianski din Kiev a admis acțiunea acuzării și a prelungit pentru trei luni ancheta preliminară în cazurile jurnaliștilor Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși și a preotului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Serhii Certilin. Despre acest lucru a relatat preotul pe canalul său de Telegram t.me/innocentprisoner, care a notat că se aștepta la o astfel de decizie.

„Instanța a prelungit cercetarea preliminară până pe 12 septembrie în cazul meu și în cazul jurnaliştilor. Vor încerca în continuare să găsească o pisică neagră într-o cameră întunecată când aceasta nu este acolo”, a scris preotul.

El a mai menționat că instanța nu a admis acțiunea avocatului jurnalistului UJO Andrii Ovcearenko, care a încercat să obțină un examen medical în spital pentru clientul său, în pofida faptului că deține toate actele medicale.

„Chinurile continuă, dar aceasta este Crucea noastră și o ducem mai departe, Dumnezeu este cu noi!” a adăugat clericul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

UJO a scris mai devremecă că potrivit părintelui Serhii, toată vinovăția lui, precum și a jurnaliștilor ortodocși, este „că am vorbit despre încălcarea drepturilor Bisericii”.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com