Header image

Tundere în monahism la Sfânta mănăstire Ciuflea

21:15, joi, 4 ianuarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În seara zilei de 4 ianuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, episcop al Sorocii a săvârșit la mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău tunderea în monahism a reasofoarei LAVRENTIA, care a primit numele ANASTASIA, în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Anastasia.

La această slujbă a participat obștea mănăstirii în frunte cu Preacuviosul părinte arhimandrit NICOLAE (Roșca), duhovnic-administrator al sfântului așezământ.

La finalul slujbei, arhiereul vicar a îndemnat-o pe maica ANASTASIA să ducă o viață evlavioasă, respectând voturile monahale exprimate. Totodată, episcopul Sorocii a explicat textele scripturistice care se citesc la slujba tunderii în monahism și a prezentat viața Sfintei Mare Mucenițe Anastasia, ocrotitoarea celei călugărite. Mănăstirea, a încheiat Preasfințitul Părinte IOAN, reprezintă tinda raiului, locul împlinirilor duhovnicești pentru toți cei care trăiesc o autentică vocație monahală.

După aceasta, toţi cei prezenți au felicitat-o pe monahia ANASTASIA, încurajându-o în noul drum pe care l-a început.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com