Ucraina luptă cu sfinții Bisericii. În orașul Harkov a fost demolat monumentul Sf. Alexandru Nevski - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ucraina luptă cu sfinții Bisericii. În orașul Harkov a fost demolat monumentul Sf. Alexandru Nevski

13:26, vineri, 20 mai, 2022 | Cuvinte-cheie: , ,

Ucraina luptă cu sfinții Bisericii. În orașul Harkov a fost demolat monumentul Sfântului cneaz Alexandru Nevski care era instalat în fața locașului Bisericii Ortodoxe din Ucraina cu hramul în cinstea acestui sfânt.

Deocamdată nu este clar cine anume a inițiat și a ezecutat această „operațiune specială” de demolare a monumentului Sfântului cneaz Alexandru Nevski. Dar deja acum putem afirma cu certitudine că acest lucru s-a făcut pe valul de „derusificare” care se răspândește în prezeent peste toată Ucraina. De exemplu, la Kiev a fost adoptată decizia de a demola monumentul kieveanului Mihail Bulgakov, precum și cel al vestitului comandant militar ucrainean Sidor Kovpak. Și, iată, a venit rândul sfinților.

Poate nu toată lumea știe că Alexandru Nevski timp de 14 ani (1249-1263) a fost marele cneaz al Kievului. Și, deși nu a stat acolo permanent, adevărul nu-l poți ascunde în sac: cneazul Alexandru este o personalitate istorică cu cea mai directă atribuție în raport cu Ucraina modernă.

Nu de alta, dar apar  niște temeri foarte serioase: vor urma oare, după această „victorie” asupra sfântului cneaz, noi „victorii” asupra altor sfinți la fel de „necorecți”? Or, în această privință domeniul de activitate e vast: Cuvioșii Serghie de Radonej și Serafim de Sarov, Fericita Matrona de Moscova, Sfântul Ierarh Tihon și a.m.d.

S-a deschis sezonul de vânătoare?

Comentariul redacției Uniunii Jurnaliştilor Ortodocşi din Ucraina.

Sursă: Spzh.news

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com