Header image

Umblăm după ideal

11:40, miercuri, 23 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Soţul ideal este foarte dorit astăzi, de aceea când el îşi face greu simţită prezenţa ca ideal, atunci dezamăgirea este foarte mare! Umblăm după ideal, căutăm idealul, fiecare îl caută în felul lui.

Soţul ideal nu se formează într-o zi, el nu se prelucrează, el nu se pregăteşte într-o şcoală anume; el are un timp mai îndelungat de pregătire, ca şi soţia ideală, adică se pregăteşte de la naştere şi dinainte de naştere. De la naştere înţelegem cu toţii cum, prin educaţia dată de părinţi şi chiar prin autoeducaţie, dar dinainte de naştere este mai greu să înţelegem cum. Însă lucrurile acestea sunt verificate, şi anume: părinţii, înainte să-l conceapă, se pregătesc ca viitorul copil să devină un soţ ideal sau o soţie ideală; de lucurile acestea ţinem cont foarte puţin.

Auzim în biserică: “păcatele tinereţilor noastre, ale neştiinţei noastre, ale neputinţelor noastre, ale bătrâneţilor noastre, ale părinţilor noştri nu le pomeni Doamne”, aşa ne rugăm noi si de aici înţelegem că copilul nostru poate să aibă asemenea moşteniri pe care le anulăm uşor: pe de o parte, prin Sfântul Botez şi pe de altă parte prin prezenţa lui în Taina Spovedaniei şi în Taina Împărtăşaniei.

Extras din Pr. Nicolae Tănase, Soţul ideal, soţia ideală, Editura Anastasis, Sibiu 2011, p.118-119

Contact Form Powered By : XYZScripts.com