Header image

Un adevărat miracol – când dragostea de copii învinge cea mai grea boală

13:39, luni, 6 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

O femeie din România – care și-a dorit enorm un copil, deși afecțiunea de care suferă este aproape incompatibilă cu sarcina – a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Diana Roman a rămas însărcinată și apoi a aflat că suferă de cancer de col uterin. Nimeni nu îi dădea vreo șansă să ducă sarcina la bun sfârșit și să nască un copil perfect sănătos. Un singur doctor, din București, a înțeles-o și i-a fost alături în încercarea sa de a deveni mamă.

Practica clasică este că, în cazul unei femei cu cancer de col uterin, să fie eliminat complet aparatul reproducător, ceea ce face ca persoană respectivă să nu mai poată avea copii.

Totuși, Diana a dorit să riște și să păstreze sarcina, iar alături i-a fost medicul Petre Brătilă. „Ea a pus mai presus această sarcină, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă și a riscat, într-un fel”.

Doctorul român a reușit să îi extragă tumora fără să atingă fătul. Înainte de Diana, în întreaga lume, o singură bolnavă de cancer de col uterin mai reușise să nască un copil perfect sănătos, după o astfel de operație.

Medicii spun că mama și fiica s-au salvat reciproc. Diana a aflat în stadiu incipient că este bolnavă de cancer tocmai pentru că își făcea analizele pentru sarcină. Ea va rămâne însă sub supraveghere medicală.

„Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeaună să fiu mamă și, în sfârșit … E foarte frumoasă, de abia aștept să o țin în brațe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng și eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf. Efremie și o să se numească Efremia”, a spus mămica.

sursa http://greatnews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com