Header image

Un grup de părinţi din municipiul Bălţi cer ca enciclopedia „Viaţa sexuală. Larousse” să fie retrasă din bibliotecile şcolare

23:46, marți, 12 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un grup de părinţi din municipiul Bălţi cer ca enciclopedia „Viaţa sexuală. Larousse” să fie retrasă din bibliotecile şcolare. Aceştia susţin că enciclopedia face propagandă homosexualităţii, transmite Info-Prim Neo.

Părinţii au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu sunt de acord ca în şcolile unde învaţă copiii lor să existe materiale care le-ar afecta moralitatea. Ei afirmă că îşi educă copiii în spiritul moralei şi spiritualităţii creştine, iar cărţile care prezintă detalii despre homosexualitate, despre prezervative şi despre orgasm sexual pervertesc copiii.

„Acest manual nu educă tânăra generaţie. Noi cultivăm copiilor noştri sentimentul de ruşine”, a spus Andrei Avram, părinte a doi copii. Pe lângă retragerea enciclopediei din bibliotecile şcolare, părinţii cer ca organizaţia Gender-Doc M, care promovează drepturilor minorităţilor sexuale, să înceteze acţionarea în judecată a persoanelor care se expun împotriva propagandei homosexualităţii.

Olga Ceauş, mama a doi copii, a spus că tezele expuse în enciclopedia „Viaţa sexuală. Larousse” contravin principiilor sale de viaţă şi educaţiei pe care a obţinut-o în familie şi acum o transmite copiilor săi. „Imaginile din carte prezintă păcate, desfrâu. Dacă şi alţi părinţi vor să lupte împotriva propagării homosexualităţii în şcoli, îi îndemn să apeleze la numărul de telefon 069407057 ca să ne unim forţele”, a menţionat femeia.

Părinţii se întreabă de ce Mitropolia Moldovei, care a fost foarte activă în condamnarea acţiunilor păcătoase ale Guvernării, acum tace. Ei spun că inacţiunea Mitropolitului Vladimir este suspectă şi îi solicită Înalt Prea Sfinţiei Sale să intervină şi să le ceară guvernanţilor să modifice Legea privind asigurarea egalităţii, iar oamenii care condamnă homosexualitatea să nu fie pedepsiţi.

Tatiana Ceban, părinte şi profesoară, susţine că toţi copiii sunt ca buretele şi absorb toată informaţia pe care o află. Văzând în carte cum se îmbracă prezervativul, copii de 12-13 ani vor fi tentaţi să verifice în practică utilitatea acestuia. Cu referire la declaraţia Ministerului Educaţiei că enciclopedia „Viaţa sexuală” a fost donată de România, Tatiana Ceban a spus că Moldova nu ar trebui să accepte astfel de cadouri.

Părinţii sunt gata să iniţieze un referendum local pentru a interzice propaganda homosexualităţii în municipiul Bălţi şi pentru retragerea enciclopedii „Viaţa sexuală. Larousse” din bibliotecile şcolare.

Sursa: www.ipn.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com