Header image

Un grup de preoți și enoriași au protestat la Palatul Republicii

13:52, vineri, 11 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Astăzi, 11 octombrie, un grup de preoți și enoriași au protestat la Palatului Republicii, unde au loc ședințele plenare ale Parlamentului.

Părintele Anatolie Cibric a declarat:
„Noi nu dorim să luptăm cu poliția. Din această cauză ne cerem scuze dacă cineva a fost lovit. Pe noi ne pun într-o situație tare complicată, ca valorile familiei să fie distruse. Noi avem toată binecuvântare bisericii să ne apărăm cu prețul vieții valorile noastre. Noi nu ne temem că mâine ar să ne cheme pe dosare penale, că ar să ne citeze în careva instanțe. Noi am fost gata să rezistăm și să opunem rezistență. Toate legile care sunt acceptate sunt necreștinești. Noi nu avem nimic în particular cu omul, fiecare va răspunde pentru păcatele sale. Chiar dacă eu eram gay nu e normal să promovez această lege. De ce dacă eu sunt infectat trebuie să-i infectez și pe alții? Mai bine recunosc că sunt bolnav decât să aprob legea”.

În același timp, președintele PCRM, Vladimir Voronin, neagă implicația partidului în organizarea acestor manifestați. „Eu cred că nimeni din voi jurnaliștii nu crede că comuniștii i-au adus pe acești creștini cu noaptea în cap la ușile Parlamentului. Ei au venit de sine stătător. Noi o să ne alipim de popor și vom face acel marș și vom cere demisia Paralmentului și alegeri anticipate”, a declarat Voronin.

video: Ana Sîrbu, http://www.youtube.com/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com