Atentatul a avut loc în faţa Bisericii Tuturor Sfinţilor din oraşul Peshawar şi s-a petrecut exact când sute de credincioşi creştini ieşeau din lăcaşul de cult şi se îndreptau către cantina amenajată în curtea bisericii, unde se oferea o masă caldă.
„A avut loc o explozie şi apoi s-a deschis iadul pentru noi toţi”, povesteşte Nazir John, unul dintre cei aproximativ 400 de oameni prezenţi. „Atunci când mi-am recăpătat conştiinţa, am văzut doar fum, praf, sânge şi oameni care ţipau”, continuă acesta.
O ramură de talibani pakistanezi a revendicat atentatul, adăugând că va continua să atace persoanele cu alte religii în afară de islam până când forţele mobilizate de Statele Unite ale Americii vor înceta operaţiunile cu drone pe care le desfăşoară în zonele îndepărtate ale ţării, dominate de triburi, regiuni în care se ascund cei mai mulţi dintre liderii al-Qaeda căutaţi de Washington.
Cel mai recent atac cu drone a avut loc duminică, atunci când rachetele lansate din aparate de zbor fără pilot au lovit barăci din Waziristanul de Nord şi au ucis şase suspecţi fundamentalişti.
sursa adevarul.ro