Header image

Un nou locaș de închinare în Protopopiatul Ungheni

În ziua de 5 iunie, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a efectuat o vizită canonică în parohia Grozasca, protopopiatul Ungheni.

         Creștinii din acest sat de mai mult timp manifestau dorința ardentă de a avea un locaș de închinare. Însă, doleanța dânșilor a prins vlagă și a devenit realitate abia când Ierarhul nostru personal s-a deplasat în această localitate îndemnând și binecuvântând părintește constituirea comunității religioase și edificarea sfintei biserici.

         Astfel, fiind prezent în mijlocul enoriașilor setoși de slova evanghelică și de slujbele dumnezeiești, Episcopul PETRU, a luat cunoștință de primele etape de organizare a bisericii. În acest sens, Preasfinția Sa, a acordat un ajutor financiar de 5 000 lei, dar și o icoană cu chipul Sfântului Arhanghel Mihail, de asemenea oferind sfaturile corespunzătoare harnicilor creștini, care nădăjduiesc că în viitorul cel mai apropiat, cu ajutorul Atotțiitorului, se vor bucura de Sfânta Liturghie oficiată în biserica satului cu hramul în cinstea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com