Header image

Un tânăr din Moldova a suferit un atac cerebral în timpul programului Work and Travel

11:35, sâmbătă, 6 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Un tânăr din Moldova, plecat în Statele Unite în cadrul programului Work and Travel, se află internat în stare gravă într-un spital din statul Alabama, după ce a suferit un atac cerebral. În prezent, studentul moldovean nu poate vorbi, mișca și nici mânca, fiind imobilizat la pat.
Alexandru Bodean, student la ULIM în anul 3, a plecat pe perioada verii în Statele Unite ale Americii, în cadrul programului studențesc – Work and Travel. În noaptea zilei de 8 august 2014, tânărul a suferit un atac cerebral acut – hemoragie inter-ventriculară, provocat de un anevrism cerebral.

„În acel moment Alexandru a avut un mare noroc că nu a fost singur acasă, prietenii au chemat serviciul medical de urgență. Însă, în spitalul local Alexandru nu a putut fi ajutat cu nimic și a fost transportat cu elicopterul la Centrul Medical al Universității din Statul Alabama, orașul Mobile, unde a suportat o intervenție chirurgicală de urgență extrem de complicată. La moment starea de sănătate este extrem de gravă, după o comă profundă, conform prognozelor medicilor starea rămâne a fi destul de critică. El nu poate vorbi, mișca și nici mâncă, fiind imobilizat la pat”, relatează iubita băiatului, Beatrice Bîrnat, pe pagina sa de Facebook.

Costul tratamentului este peste puterea financiara a familiei băiatului, care a făcut eforturi disperate să aibă resursele financiare necesare până acum. De aceea, familia acestuia face un apel să-l susțină financiar pe tânăr pentru a putea continua tratamentul și pentru ca viața acestuia să poată fi salvată.
„Alexandru urmează să realizeze un curs de tratament şi reabilitare la clinica Shepherd Center din orașul Atlanta, Georgia, care este unica instituție abilitată în materia respectivă din SUA. Urmare acestui curs de reabilitare Alexandru ar putea fi transportat la Chișinău, cu avionul de rută. Tratamentul la centrul menționat necesită costuri în jur de 150.000 de dolari, care nu pot fi acoperite de asigurarea medicală, de care beneficiază Alexandru. Sursele de venit ale familiei sunt modeste și nu permit acoperirea costurilor de tratament, îndeosebi în condițiile în care părinții acestuia sunt bugetari în Moldova, au la întreținere o fiică minoră, iar mama lui Alexandru, Elena Bodean, este diagnosticată cu cancer mamar, fiind supusă numeroaselor intervenții chirurgicale. Ambasada SUA din Chișinău i-au eliberat părinților lui Alexandru viză de urgență și acum ei se află alături de el. Fondul Ronald McDonald le-au oferit adăpost și hrană, doar că acestea să fie lângă Alexandru în aceste momente critice”, spune tânăra.

Cum poate fi ajutat Alexandru Bodean?
Banii pot fi transferați prin sistemul Money Gram pe numele lui Veaceslav Bodean (tatăl băiatului)
Pentru donațiile prin PayPal trimiteți plata spre: PayPal Account Number x-4073, [email protected], beneficiar – Veaceslav Bodean
Prin transfer bancar la contul de mai jos:
Denumirea băncii: Wells Fargo
Adresa băncii: 3001 Douphin Street, Mobile, Alabama 36606
Swift code: WFBIUS6S
Routing Number (RTN): 062000080
Numărul contului: 9926634073
Poșta electronică: [email protected] (iubita lui Alexandru)
Adresa la domiciliu: 1701 E 1st Street apt 517.Gulf Shores, AL 36542
Număr de contact: +373 78 400 100, SUA: +1 251 223 71 62
Republica Moldova:
Fiodor Bodean, bunicul lui Alexandru – MD: +373 79222888
Pentru MDL, USD, EUR:
Banca beneficiară: BC VICTORIABANK SA fil.N3 Chișinău
Codul băncii: VICBMD2X416
Beneficiar: FIODOR BODEAN
Contul Bancar: 223330311342
Codul fiscal: 0961303887241

Sursa: http://diez.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com