Header image

Una dintre cele mai periculoase grupări teroriste din lume a preluat controlul asupra orasului Mosul

17:41, miercuri, 11 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, în urma unei operaţiuni militare organizate, a trecut sub controlul total al islamiştilor din gruparea rebelă Statul Islamic în Iraq şi Levant (EIIL), care deţin puterea şi în toată provincia Ninive din nordul Irakului.

Este una dintre cele mai de temut grupări militante islamiste din lume.

178347.p

Printre cei care părăsesc orașul în grabă sunt şi soldați și ofițeri din armata irakiană. Mulți dintre ei au aruncat armele și s-au îmbrăcat în haine civile, relatează BBC.

Creștinii din Mosul, alături de alţi locuitori ai oraşului părăsesc în grabă casele pentru a fugi în provinciile rurale din Ninive, relatează AINA.

O jumătate de milion de oameni încearcă să părăsească regiunile capturate de islamişti căre au ca scop stabilirea pe aceste teritorii a legii islamice (Sharia). Frontierile cu Kurdistan între timp au devenit blocate de mii de maşini, aproximativ 150.000 de fugari încearcă să plece de urgenţă din ţară. 

178345.p

Locuitorilor, în special comunităţii creștineîntr-adevăr este de ce să le fie frică. Cruzimea EIIL, care reprezină o ramură al al-Qaedei, e cu adevărat legendară. Decapitări, răstigniri, omorârea cu pietre (lapidarea) și alte ororuri sunt doar o parte din suferinţele prin care au trecut locuitorii provinciei siriene Raqqa, care s-a aflat sub controlul grupării teroriste Statul Islamic în Iraq şi Levant” de la începutul acestui an.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com