UNICEF: 14 milioane de copii sunt afectați de violențele din Siria și Irak - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

UNICEF: 14 milioane de copii sunt afectați de violențele din Siria și Irak

8:22, vineri, 13 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Aproximativ 14 milioane de copii suferă din cauza conflictelor care devastează Siria și o parte a Irakului, se arată într-un comunicat difuzat joi de UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii), care deplânge faptul că aceste violențe și suferințe le vor afecta viitorul, relatează AFP.

Odată cu intrarea conflictului din Siria în cel de-al cincilea an, situația a peste 5,6 milioane de copii din această țară rămâne disperată’, se arată într-un comunicat difuzat de UNICEF cu ocazia marcării a patru ani de război în Siria.

Potrivit UNICEF, până la două la două milioane de copii sirieni trăiesc în sectoare în care ajutorul umanitar nu poate ajunge și aproximativ 2,6 milioane de copii nu mai sunt școlarizați.

Aproximativ două milioane de copii sirieni au devenit refugiați în Liban, Turcia, Iordania și în alte țări, ‘adăugându-se altor  3,6 milioane de copii din comunități vulnerabile’ în aceste țări-gazdă, mai precizează UNICEF.

‘Pentru cei mai mici dintre copii, criza din Siria este tot ce au cunoscut. Pentru adolescenții care intră în anii de formare, violența și suferințele nu numai că le-au compromis trecutul, dar le vor afecta viitorul’, a indicat șeful UNICEF, Anthony Lake.

UNICEF indică faptul că, în Irak, conflictul a determinat refugierea a 2,8 milioane de copii.

Criza din Siria a început la 15 martie 2011 prin manifestații pașnice care au fost reprimate sângeros, declanșând un război civil soldat cu peste 210.000 de morți, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

sursa agerpres.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com