Vă rog să rămâneţi ortodocși și să aveți rugăciunea ca pe o mare taină - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vă rog să rămâneţi ortodocși și să aveți rugăciunea ca pe o mare taină

22:33, vineri, 15 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cei care postați rugăciuni și îndemnuri la rugăciuni mondiale la ore fixe: voi credeți sincer că cineva începe să dea scroll pe telefon în timp ce bate mătănii, sau e doar dorința voastră de a arăta tuturor că voi vă rugați?

Ne mai lipsesc tămăduitorii care să anunțe la ora fixă pe cine mai tămăduim azi și putem începe sa strângem donații, că secta neoharismatică e gata.

Vă rog sa rămâneti ortodocși și sa aveți rugăciunea ca pe o mare taină. Pentru aceasta aveți îndemnul direct al Mântuitorului Hristos.

Odată l-am întrebat pe părintele Arsenie Papacioc cum trebuie să ne rugăm și mi-a zis: acea rugăciune e bună despre care nici tu nu știi că o faci. Același răspuns l-a primit acum 1700 de ani un monah de la Sf. Antonie cel Mare: atâta timp cât încă mai realizezi că te rogi, încă nu te rogi.

Dumnezeu nu se lasă înduplecat cu activism public, ci cu iubire și smerenie. Cu cât e mai mare credința și nădejdea în Dumnezeu, cu atât mai puțin ne arătăm durerile noastre oamenilor. Să fiți siguri că Biserica se roagă pentru voi toți în orice ceas de zi și noapte. Rugăciunile de taină ale fiecăruia sunt parte a acestei mari lucrări care ține lumea.

Bunul Dumnezeu să vă aline pe toți. Înger păzitor și șoptitor de gînduri bune vă doresc tuturor.

Pr. Savatie Baştovoi

Contact Form Powered By : XYZScripts.com