Vaticanul a avertizat Ucraina să nu lovească asupra Rusiei cu arme NATO - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vaticanul a avertizat Ucraina să nu lovească asupra Rusiei cu arme NATO

19:15, duminică, 2 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Cardinalul Pietro Parolin a declarat că loviturile asupra Rusiei cu arme occidentale ar putea duce la „o escaladare necontrolată”.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, și-a exprimat nemulțumirea față de autorizarea utilizării de către Ucraina a armelor furnizate de NATO pe teritoriul Rusiei, transmite ANSA.

„Cred că această posibilitate trebuie să-i îngrijoreze pe toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta lumii noastre. Acest lucru ar putea presupune o escaladare pe care nimeni nu o va mai putea controla”, a declarat Parolin.

„Este o perspectivă foarte neliniştitoare”, a încheiat el.

Vaticanul și-a exprimat opinia cu privire la acordul de a lovi Rusia după ce unele state europene și-au declarat deschis sprijinul pentru folosirea armelor NATO pe teritoriul Rusiei, Statele Unite și Germania fiind, totuși, împotriva acestor acțiuni.

UJO a informat mai devreme că secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a confirmat participarea reprezentanților Bisericii Romano-Catolice la „Summitul pentru pace globală”, care va avea loc în Elveția între 15-16 iunie.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com