Viața duhovnicească să nu se oprească odată cu finisarea postului - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Viața duhovnicească să nu se oprească odată cu finisarea postului

22:04, duminică, 17 iulie, 2022 |

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din orașul Chișinău.

Liturghia este o bucurie. Participarea la Liturghie este balsam pentru suflet. Liturghia coboară Cerul pe pământ. Dumnezeu coboară între oameni, iar oamenii urcă la Dumnezeu, împărtășindu-se cu El, pe scara Sfintei Liturghii. Sfânta Liturghie sfinţeşte. Dacă creştinul nu este prezent duminică la Liturghie, cum se va sfinţi?

Cuvânt în Duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt. Drumuri sunt multe, iar calea către Împărăția Cerurilor este una – Evanghelia. Viața duhovnicească să nu se oprească odată cu finisarea postului. Ieșind din post, să nu ne întoarcem la păcatele și patimile vechi. Să luptăm lupta duhovnicească și în afara zilelor de post. Demonii o realitate crudă ce luptă omenirea de mii de ani. Hristos a izgonit legiunea de demoni din cei doi demonizați gadareni. Să fim cu luare aminte la viața pe care o trăim, împreună cu îngerul păzitor, paznici la poarta sufletului și a inimii!

Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Persoanele care doresc să trimită pomelnice la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei sunt rugate să o facă numai la adresa de mail a părintelui paroh Mihail Bortă: [email protected] sau în mesaj privat pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mihail.borta (cu titlul Pomelnic).

 

👉  https://biserica-spiridon.info/
👉  https://www.facebook.com/bisericaspiridon

Contact Form Powered By : XYZScripts.com