Header image

Victimele incendiului din Attica au fost pomenite în toate bisericile din Grecia

Victimele incendiului din apropierea Atenei au fost pomenite duminică în toate lăcaşurile de cult din Biserica Greciei.

Hotărârea de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia care a lovit poporul grec a fost anunţată printr-o enciclică emisă de Biserica Ortodoxă a Greciei în 25 iulie.

Cel mai recent bilanț indică 87 de morți, sute de răniți și în continuare aproximativ 100 de dispăruți.

În cadrul documentului, mitropoliile sunt îndemnate să ajute, în măsura posibilităților, pe cei afectați de teribilul incendiu din apropierea Atenei.

De asemenea, sinodalii au mulţumit pompierilor care au luptat cu flăcările chiar cu riscul pierderii propriei vieți şi au lansat un apel pentru donare de sânge în vederea întrajutorării victimelor incendiului.

Ierarhii au evidenţiat nevoia acută de sânge şi au îndemnat populaţia să răspundă acestei nevoi pentru a salva cât mai multe vieţi cu putinţă.

Biserica Ortodoxă a Greciei a luat măsuri imediat după izbucnirea incendiului şi s-a implicat în ajutorarea victimelor afectate de tragedia care a lovit mai multe zone de lângă Atena.

A fost adusă hrană şi îmbrăcăminte în zona calamitată şi a fost oferit sprijin în vederea restabilirii electricităţii în zonă. Totodată au fost trimişi preoţi care să asigure asistenţă spirituală familiilor victimelor sau oamenilor ale căror rude sunt încă date dispărute.

De asemenea, Biserica s-a arătat disponibilă să pună la dispoziţie diferite spaţii în Atena pentru găzduirea celor care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului.

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com