VIDEO: 7 decembrie 1992, la Mănăstirea Putna a fost instalat un nou stareț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

VIDEO: 7 decembrie 1992, la Mănăstirea Putna a fost instalat un nou stareț

9:48, miercuri, 7 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

În 7 decembrie 1992, în urma votului obștii mănăstirii și a deciziei vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, la Mănăstirea Putna a fost instalat un nou stareț: părintele arhimandrit – pe atunci protosinghel – Melchisedec Velnic.

Hirotesia a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Gherasim Putneanul. Din ziua de 7 decembrie 1992, au trecut 30 de ani și, cu darul lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Ștefan cel Mare, ale sfinților și viețuitorilor de peste veacuri, obștea mănăstirii a crescut și s-au dezvoltat misiunea duhovnicească – mărturie fiind mai multe mănăstiri și schituri unde stareți și duhovnici sunt foști viețuitori la Putna –, vocația culturală – oglindită în numeroase reuniuni științifice și culturale și zeci de publicații – și dimensiunea patriotică – inclusiv prin intensificarea legăturilor cu românii din nordul Bucovinei și din Basarabia. 0:00:00 Hirotesia întru protosinghel 0:03:13 Cuvântul PS Gherasim despre Sf. Filofteia 0:12:19 Decizia de numire ca stareț 0:19:10 Hirotesia întru stareț 0:25:00 Cuvântul PS Gherasim la instalarea noului stareț 0:34:25 Cuvânt Părintelui Stareț Melchisedec 0:59:28 Cuvânt Părintelui Stareț Iachint 1:04:41 Te Deum 7 decembrie 1992 #evenimenteputna

👍 Apreciați videoclipul și 👉 distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând această predică.

🔔 Nu uitați să vă abonați la canal și să apăsați pe clopoțel pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.

Puteți susține activitatea Mănăstirii Putna și publicarea de materiale noi făcând o donație în conturile mănăstirii, prin PayPal sau folosind funcția 💲 Super Chat în timpul 🔴 transmisiunilor live pe YouTube. Vă mulțumim.

PayPal: [email protected]

Conturi bancare: https://www.putna.ro/Pomelnice-s9.php

Contact Form Powered By : XYZScripts.com