VIDEO: Descoperirea uimitoare la Anenii Noi: O bisericuță subterană, datând de la începtul secolului XX - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

VIDEO: Descoperirea uimitoare la Anenii Noi: O bisericuță subterană, datând de la începtul secolului XX

10:27, joi, 7 septembrie, 2023 |

O bisericuță subterană, datând de la începtul secolului XX, a fost descoperită în partea de nord a localității Calfa, situată în raionul Anenii Noi. Această descoperire notabilă a fost anunțată de Agenția Națională de Arheologie.

Conform informațiilor furnizate de oficiali, este vorba de un complex subteran care a avut o funcționalitate și în timpul perioadei sovietice, fiind asociat unei comunități religioase inochentiste. Lăcașul are o suprafață de 2,6 metri pe 2,6 metri și o adâncime de peste 5 metri sub nivelul solului actual. Deasupra sa, se presupune că a existat o structură locativă, din care au rămas urme ale fundației realizate din piatră.

Agenția de Arheologie subliniază importanța documentării, cercetării și conservării acestui complex subteran fascinant din Calfa, întrucât el aduce o contribuție semnificativă la istoria și patrimoniul cultural al acestei regiuni.

Sursa: https://www.facebook.com/AgentiaNationalaArheologica

Contact Form Powered By : XYZScripts.com