Vindecarea fricii - Film artistic bazat pe istoria vieţii medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca al Crimeei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vindecarea fricii – Film artistic bazat pe istoria vieţii medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca al Crimeei

12:11, marți, 30 mai, 2023 | Cuvinte-cheie: , , ,

“Излечить страх” – “Vindecarea fricii” , film artistic bazat pe istoria vieţii medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea.

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii a fost un strălucit medic chirurg și om de știință, una dintre cărţile sale de medicină devenind manual de referință pentru mai multe generații de medici.

Fiind o persoană profund evlavioasă întreaga sa viaţă, cel ce a ajuns astăzi să fie cunoscut drept sfânt, a devenit călugăr în 1923, la 4 ani după decesul soţiei sale, într-un moment în care campania anti-religioasă și anti-Biserică era în creștere în Rusia. În monahism a primit numele de Luca, în cinstea Sfântului Apostol și Evanghelist. În același an a fost hirotonit episcop, în secret.

Ulterior a fost supus mai multor arestări, a stat în închisoare, a fost exilat, dar a slujit lui Dumnezeu şi oamenilor. În 1937, în urma unei alte arestări, după 13 zile întregi de interogații fără somn a intrat în greva foamei timp de 18 de zile şi a refuzat să semneze vreo declaraţie împotriva altor persoane investigate. Indiferent de situaţie, el a rămas un adevărat medic, călugăr și preot.

Pentru subtitrare în limba română:

1 Click cele 3 puncte colțul drept de sus
2 Alege opțiunea a doua din listă “Captions”
3 Alege din lista de subtitrări Româna

Contact Form Powered By : XYZScripts.com