Header image

Vineri 13, zi obişnuită sau cu ghinion. Ce spun psihologii, preoţii şi oamenii simpli

20:04, vineri, 13 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Vineri 13 este considerată zi cu ghinion de către superstiţioşi. Numerologii afirmă că această zi poate fi una specială, în timp ce preoţii dau asigurări că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Numărul 13 este unul norocos pentru directorul Teatrul municipal pentru copii „Guguţă”, Gabriela Lungu. Şi asta deoarece, în această zi, ea îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

„Numărul care este urât de o mare parte de oameni, eu îl iubesc. Mămica mea spunea că tu ai fost născut al 13-lea copil în sat şi am venit la vârsta de 13 ani în Chişinău, am plecat de acasă. E frumos numărul acesta, ce să mai zic?” spune Gabriela.

Potrivit psihologilor, vineri 13 este o zi cu ghinion doar pentru oamenii îşi insuflă o predispoziţie spre eşec.

„Este vorba de un stereotip creat de foarte multă vreme care influenţează gândirea oamenilor. Oamenilor le este mai uşor să gândească prin steriotipuri pentru că le uşurează rutina de a gândi şi analiza foarte multe lucruri foarte complexe”, a comentat psihologul Sergiu Sanduleac.

Şi preoţii îndeamnă oamenii să nu cadă pradă superstiţiilor.

„Supersiţii noi nu avem şi numărul 13 este un număr obişnuit. Mai bine să păzim miercurea şi vinerea, dar şi celelalte reguli creştine şi poruncile, dar să nu ne legăm de nişte momente care nu există în viaţa noastră”, a spus preotul Hrisostomos.

Pentru mulţi locuitori ai capitalei vineri 13 este o zi obişnuită:

„Nu ştiu pentru cine şi cum, dar nu trebuie să dăm însemnătate datelor, pentru că data aceasta putem să o trecem cumva.”

„Întâi, doi, trei, zece, treisprezece sunt la fel. Oamenii îşi fac iluzii diferite.”

„Depinde cum interpretăm, cum ne insuflăm. Dacă o să păstrăm buna dispoziţie o să fie o zi reuşită.”

Teama faţă de ziua de vineri din data de 13 este foarte răspândită şi afectează, potrivit cercetărilor, milioane de oameni de pe întregul glob. Superstiţioşii refuză să călătorească, să încheie afaceri sau chiar să facă anumite lucruri fireşti.

Anul acesta, ziua de vineri 13 pică de trei ori, în februarie, martie şi noiembrie.

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com