Header image

Vineri, 31 mai, la Mănăstirea Ciuflea demarează maratonul de susținere a lucrărilor de pictură interioară – „Mănăstirea Ciuflea, restaurare și conservare”

22:36, marți, 28 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Vineri, 31 mai 2019, ora 13.00, la Mănăstirea Ciuflea din Capitală, demarează maratonul de susținere a lucrărilor de pictură interioară – „Mănăstirea Ciuflea, restaurare și conservare”,  care va debuta cu o ședință publică de lucru.

La această ședință vor participa specialiști în domeniul picturii, reprezentanți ai Mitropoliei și Ministerului Culturii.

În cadrul acestei întruniri, PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic și administrator al Mănăstirii va face o prezentare a lucrărilor de pictură interioară, realizate până acum în Catedrala centrală a Mănăstirii Ciuflea.

Totodată, la ședință vor fi puse în discuție aspecte ce țin de conservarea și restaurarea mai multor picturi din perioada interbelică, semnate de marele pictor Irineu Protcenco.

Întrucât Catedrala Mănăstirii Ciuflea a trecut prin ample lucrări de reconstrucție pe exterior până în prezent, iar suprafața de lucru pentru pictură de aproximativ 1650 m. p. este foarte vastă, numai cu propriile puteri, obștea monahală, cu toate resursele de care dispune la moment, nu reușește să acopere decât doar o mică parte din lucrările necesare acestui demers, iar maratonul „Mănăstirea Ciuflea, restaurare și conservare” vine în sprijinul acestei lucrări monumentale.

La eveniment sunt invitați reprezentanții mass-media pentru a reflecta acest maraton destinat susținerii lucrărilor de restaurare a veşmântului iconografic al acestei frumoase și monumentale biserici istorice.

Sursa: www.ciuflea.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com