Header image

Vizită arhierească în parohia cu hramul în cinstea Sfântului Prooroc Ilie, din orașul Telenești

19:08, sâmbătă, 4 noiembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Înaltpreasfinţitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a sfințit sâmbătă, 04 noiembrie 2017, pictura interioară a bisericii cu hramul în cinstea Sfântului Prooroc Ilie, din orașul Telenești.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de neobositul și harnicul părinte, Prot. mitr. Vasile Țurcanu, parohul acestui sfânt locaș, care mereu cu o deosebită modestie și cumsecădenie își îndeplinește misiunea cu totală dăruire pentru Biserica lui Hristos.

După slujba de sfinţire, Mitropolitul Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul serviciului divin, părintele paroh Prot. mitr. Vasile Ţurcanu a fost decorat de către Întâistătător cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea domnească „Tatăl Nostru”, pentru slujirea vrednică timp de 35 de ani la Altarul Domnului, dar şi pentru eforturile depuse spre edificarea bisericii „Sf. Prooroc Ilie” din Teleneşti.

După Liturghie, credincioşii în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir şi soborul preoţesc au înconjurat biserica cu citirea celor patru Evanghelii, după care a urmat un Tedeum de mulţumire.

Mai apoi, Vlădica Vladimir a oferit diplome arhierești pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, după care l-a felicitat pe părintele Vasile şi pe enoriaşi cu prilejul acestui eveniment istoric pentru localitate şi a urat tuturor să fie vrednici şi să se bucure de această bijuterie spirituală a orașului Telenești.

Prot. mitr. Vasile Ţurcanu a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cuvintele de felicitare, dar mai ales pentru susţinerea de care s-a bucurat atât el personal, precum şi enoriaşii pe întreaga perioadă a construcţiei bisericii.

La final, Vlădica Vladimir așa precum obișnuiește de fiecare dată, a împărțit copiilor adunaţi cărțulii de rugăciune spre întărire și creștere duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul Coral Bărbătesc „Gnosis”, condus de teologul Sergiu Crudu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com