Header image

Vladimir Legoyda:”Copiilor născuți o de mamă surogat, nu le poate fi refuzat botezul”

Copiii, născuţi ca urmare a utilizării tehnologiilor biomedicale nebinecuvântate de Biserică, au nevoie de o îngrijire specială și de dragoste, a spus presedintele Departamentului Sinodal de informaţii Vladimir Legoyda.

El a explicat în comentariile sale pentru „Rossiiskaia Gazeta” că Biserica a stabilit în mod clar poziția sa oficială cu privire la problema mamelor- surogat în Bazele conceptului social, adoptat în 2000.
În textul documentului dat se spune că „purtarea ovulului fertilizat de o femeie care, după naştere, restituie copilul “clienţilor”, este antinaturală şi inadmisibilă din punct de vedere moral chiar şi în cazurile în care este realizată pe baze necomerciale. Şi deasemenea se menţionează că “maternitatea” surogat traumatizează atât femeia purtătoare, ale cărei sentimente materne sunt încălcate, cât şi a copilulului care poate trăi, drept urmare, o criză de identitate”, a reamintit Vladimir Legoyda.
El de asemenea a remarcat că tradiția Bisericii vede  în practica mamei -surogat  un amestec în taina căsătoriei, care se bazează exclusiv pe relația dintre un bărbat și o femeie, indiferent de capacitatea lor de a avea copii, și a subliniat că Biserică nu a considerat nicicând o căsătorie fără copii   ca una inferioară.
Vladimir Legoyda a remarcat faptul că dorinţele de a avea şi a creşte copii sunt implimentate în inima omului de însăşi Dumnezeu, „iar absența lor poate fi un indiciu al egoismului. „

” În același timp, îndeplinirea chiar și a celor mai naturale dorințe cu orice preț și prin orice mijloace poate afecta integritatea sufletului uman . În afara de aceasta În Rusia sunt foarte mulți orfani, lipsiți de îngrijirea familiei, ​​iar adoptarea lor ar putea fi o faptă demnă pentru  cuplurile fără copii . La săvârşirea acestei fapte Biserica şi îi îndeamnă  pe toţi acei, pentru care incapacitatea de a avea copii este evidentă , ” – a amintit el .

Potrivit lui V. Legoyda, faptul că părinții nu sunt constienti de ce Biserica se opune practicii mamelor-surogat și nu se pocăiesc de faptele lor, nu poate fi un motiv de refuz al botezului pruncilor.

„Dar primirea unor astfel de copii în comunitatea bisericii nu înseamnă și nu poate însemna aprobarea faptelor părinților”, – a spus el.

„Şi desigur este important să ţinem minte că Biserica nu e o instanță penală . Chiar dacă o persoană comite un păcat , Biserica nu-şi pune scopul de a condamna persoana. Biserica a distins întotdeauna păcatul de păcătos, actul de om . Putem să nu fim de acord cu fapta, dar faţă de om trebuie să fim îngăduitori. Biserica este chemată ca cu răbdare și dragoste să ajute toată lumea să realizeze în viață ceea ce distruge pacea cu Dumnezeu. Înțeleg sentimentele oamenilor care apelează la maternitatea surogat . Dar există o diferență între înțelegere și acceptare. Și eu la rândul meu v-aş ruga să înțelegeţi poziția Bisericii în această problemă, pentru a înțelege că aceasta se bazează pe o dorință sinceră doar de bine pentru   fiecare familie și fiecare individ , ” – a concluzionat Departamentului Sinodal de informaţii .

traducere pentru ortodox.md

sursa pravmir.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com