Vladimir Putin a întâmpinat Crăciunul într-o parohie rurală de lângă Voronej - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Vladimir Putin a întâmpinat Crăciunul într-o parohie rurală de lângă Voronej

19:50, miercuri, 7 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Președintele rus Vladimir Putin a participat marți seara la tradiționala slujbă de Crăciun la parohia ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din localitatea Otradnoe, regiunea Voronej (aproximativ 600 km sud de Moscova), în contextul în care rușii sărbătoresc Crăciunul conform vechiului calendar iulian la 7 ianuarie, relatează RIA Novosti, citat de agerpres.ro.

Cu acest prilej, șeful statului rus a vizitat miercuri casa parohială de lângă biserică, care a adăpostit de la începerea conflictului din estul Ucrainei circa 980 de refugiați ucraineni din Donbas, teatrul unui conflict sângeros între armata guvernamentală și rebeli proruși.

În prezent, aici se află în jur de 100 de persoane din estul Ucrainei. ‘Este un adăpost de tip familial. Recent, celor 48 de refugiați care au rămas li s-au mai adăugat 44 de persoane venite din Lugansk’, a explicat preotul paroh Ghennadi Zaridze.

Președintele Vladimir Putin i-a felicitat pe toți creștinii ortodocși care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi și pe toți cetățenii ruși în special, dorindu-le pace, fericire și bunăstare, potrivit serviciului de presă al Kremlinului.
Putin întâmpină de obicei Crăciunul în afara Moscovei, spre deosebire de sărbătoarea pascală, pe care o întâmpină invariabil la catedrala Hristos Mântuitorul din centrul capitalei ruse.

Sursa: www.agerpres.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com