Header image

Voluntarii Bisericii au vizitat Azilul pentru animale „DATCHA” din capitală de ziua internațională a animalelor

0:28, duminică, 6 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, vineri, 4 octombrie 2019, Grupul de voluntari „Părintele Sofian Boghiu” din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, sub coordonarea teologului Serghei Crudu, a vizitat Azilul pentru animale „DATCHA”, cu prilejul zilei internaționale a animalelor.

Cu eforturi comune, tinerii au reuşit să adune mai multe lucruri necesare pentru animale: hrană pentru cei peste 500 de câini şi 200 de pisici, cereale, haine și pături pentru adăpostul animalelor, necesare pentru perioada rece a anului.

Voluntarii au făcut cunoștință cu starea și activitatea azilului, au hrănit animalele și s-au jucat cu acestea. Tinerii au rămas foarte impresionați de vizită, remarcând faptul că angajaţii azilului tratează cu multă atenţie orice animăluţ, iar animalele sunt prietenoase, jucăuşe şi foarte cuminți.

Sfântul Paisie Aghioritul ne învață că animalele simt intențiile oamenilor și potrivit acestora se apropie de ei. Ele îl au pe om de dumnezeu și sunt pentru acesta suport al vieții, căruia îi revine sarcina de a le ocroti (cf. Facerea 2, 19-20). De aceea, omul trebuie să le iubească și să le ocrotească fiindcă ele nu așteaptă alt rai.

Biserica ne învață să participăm la cultivarea armoniei din lumea întreagă creată de Dumnezeu. Starea interioară duhovnicească a persoanei determină comportamentul ei exterior, și de aici rezultă că, comportamentele agresive și iresponsabile față de animale și față de natura înconjurătoare sunt fapte ale unui suflet înstrăinat de Dumnezeu și de Legea Sa.

Animalele azilului pot fi adoptate de doritori, iar cei care cunoașteți animale fără adăpost le puteți duce la acest azil și veți face astfel o faptă bună.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Contact Form Powered By : XYZScripts.com