Header image

Vor un alt preot: Actualul paroh este consilier local

19:52, duminică, 7 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Mai mulţi enoriaşi din Cimişeni, Criuleni, vor un alt păstor pentru biserica din localitate. Oamenii sunt nemulţumiţi că parohul nu are în grija lui doar treburile bisericii, dar este pasionat şi de politică, fiind consilier local şi raional. Sătenii au colectat sute de semnături prin care îşi exprimă dezacordul faţă de acţiunile parohului şi vor să le trimită Mitropolitului. De cealaltă parte, preotul din Cimişeni respinge acuzaţiile, transmite Mesager.

Zeci de enoriași s-au adunat la poarta bisericii din Cimișeni. Oamenii cer să fie schimbat preotul din sat. Lumea îl acuză pe paroh că și-ar fi însușit pe nedrept casa în care locuiește, iar de-a lungul timpului ar fi înstrăinat mai multe obiecte de cult din patrimoniul bisericesc.Preotul Ion Solonaru, care slujeşte la biserica din Cimișeni de 14 ani, respinge acuzațiile. “Clopotele n-au dispărut. Noi avem istoria bisericii și acolo se spune că erau patru clopote. Văzând necesitatea că trebuie de schimbat policandrul, oamenii din sat ni l-au dăruit, din Grecia, un policandru frumos, cu icoane. Pur și simplu l-am schimbat. Pe cel vechi l-am dat la biserica din Bălăbănești, cu învoirea credincioșilor. Nu am furat – am dus. Resping toate acuzațiile. Eu cu oamenii mă împac și nu țin ură pe ei”, a spus preotul Ion Solonaru.Alți săteni din Cimișeni spun că în ultima perioadă, taxele percepute în biserică pentru anumite servicii s-au majorat simțitor. Oamenii mai sunt nemulțumiți de faptul că preotul predică nu doar cuvântul Domnului, dar este pasionat și de politică.

La rândul său, Ion Solonaru spune că un preot ca să fie consilier este un lucru bun. “De multe ori când vroiam să apăr biserica ortodoxă, când trebuia o reparație la biserică, apoi dacă primarul zicea că nu vrea, atunci și toți consilierii ziceau că nu. În cazul dat, mai am și eu cuvântul acolo și pot să apăr biserica, chiar să vorbim de unele secte care vin cu duiumul prin sat”, spune preotul.

Localnicii au reușit să adune peste 300 de semnături prin care își exprimă dezacordul față de acțiunile parohului Ion Solonaru. Oamenii spun că sunt deciși să sesizeze Mitropolia Moldovei.

Sursa: www.trm.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com