Părinte, vreau să divorțăm și să îmi iau o altă femeie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Părinte, vreau să divorțăm și să îmi iau o altă femeie

Un bărbat veni la duhovnicul său să se plângă:

– Părinte, nu o mai suport! Îi merge gura toată ziua. Că aia nu-i bine, că aia nu-i bine. Că de ce nu câștig mai mulți bani? Că de ce nu fac așa, că de ce nu fac pe dincolo? Reproșuri peste reproșuri. Vreau să divorțăm și să îmi iau o altă femeie.
– De ce te-ai căsătorit cu ea?
– Pentru că o iubeam. O mai iubesc și acum, dar îmi e foarte greu.
– Cu ea te-ai unit în fața lui Dumnezeu, ea este crucea ta. Dacă divorțezi, să știi că următoarea soție o să te mâhnească și mai mult. NU POTI FUGI DE CRUCEA TA, DECAT DACA IEI O CRUCE MAI GREA! Vrei să te mântuiești? Rabdă-ți femeia. Bucură-te că nu te înșală! Cât despre gură, aproape toate femeile vorbesc prea mult. Femeia care știe cât să vorbească, cum să vorbească și ce să vorbească e greu de găsit. Asta e valabil și pentru noi, bărbații.
Iart-o! Arată-i dragoste, chiar dacă se poartă urât cu tine!
Îți repet: dacă fugi de o femeie gândindu-te că vei da de una mai potrivită pentru tine, o să cazi din lac în puț. Ești unit cu soția ta în fața lui Dumnezeu. Nu uita asta!

Ziceau Sfinții Părinți: ”De ți se va întâmpla ispită în locul în care locuiești, să nu lași locul în vremea ispitei! Iar de nu, oriunde vei merge vei afla înaintea ta lucrul de care fugi. Ci rabdă până va trece ispita, ca fără sminteală să se facă ducerea ta și în vremea păcii să nu pricinuiască despărțirea ta vreo mâhnire la cei ce locuiesc în locul acela”.

N-a zis Domnul: „Cel ce nu-și ia crucea și nu-mi urmează Mie, NU ESTE VREDNIC DE MINE”?
Care-i crucea mireanului?
Necazurile vieții, creșterea copiilor și defectele soților.

Asta-i Ortodoxie adevărată!

Din ”Patericul mirenilor – pilde pentru secolul XXI” de Danion Vasile

 

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com