Header image

Zahărul din băuturile răcoritoare, otravă pentru organism

10:15, luni, 24 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cât zahăr oferim corpului nostru în mod conștient sau subconștient? Băuturile răcoritoare au ajuns să fie mai degrabă o amenințare a sănătății decât un beneficiu al secolului 21. Cei mai în pericol sunt copiii. Pentru ei băutura răcoritoare a devenit nelipsită. Consumată fără limite, poate provoca dereglări majore în metabolism.

Zahărul provenit din sucurile naturale este mai sănătos decât cel provenit din băuturile carbogazoase, însa este nevoie de mare atenție la cantitatea de zahăr consumată prin administrarea sucurilor.

Tabelul de mai jos, realizat de site-ul mamica.ro, compară 330 ml Coca-Cola cu aceeași cantitate de suc de fructe fără zahăr adăugat. Carbohidrații din băuturile de tip Coca-Cola, sunt în mare parte zahăr. 4g de carbohidrați proveniți din zahăr înseamnă aproximativ 1 linguriță de zahăr!

Consumul de zahăr necontrolat, înseamnă dibet, cancer și boli cardiovasculare.

continu-zahar-in-sucuri

„180.000 de oameni din întreaga lume mor anual din cauza consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr, arată un studiu efectual de American Heart Association. Potrivit ziarului Washingtontimes.com, unul din 100 de decese în rândul persoanelor obeze este pus pe seama consumului de răcoritoare dulci. Cele mai multe decese sunt înregistrate în Mexic, spun oamenii de știință, iar cele mai puține – în Japonia, țară care are și cel mai scăzut consum de băuturi răcoritoare pe cap de locuitor. Statele Unite s-au clasat pe locul 3 în clasamentul negativ. Cu toate acestea, 78% dintre decesele legate de consumul de băuturi dulci sunt atribuite țărilor mai puțin dezvoltate.”(desprecopii.com)

„Multe țări au un număr mare de decese care rezultă dintr-un singur factor alimentar cunoscut, și anume sucurile și alte băuturi îndulcite cu zahăr. Reducerea drastică a consumului, sau eliminarea lor trebuie să fie o prioritate la nivel global”, a declarat Dariush Mozaffarian, decan al Facultății de Științe ale Nutriției de la Universitatea Tufts din Boston (SUA) pentru publicația sciencealert.com (green-report.ro).

„Gustul dulce din sucuri dă dependenţă. Zahărul alterează grav metabolismul (după energia iniţială vei simţi slăbiciune), predispune la boli grave (obezitate, cancer, accidente vasculare, steatoza hepatica, diabet), scade imunitatea. Îndulcitorii artificiali sunt periculoşi pentru sănătate (cresc riscul de cancer, în principal). Ca o fază intermediară poţi folosi îndulcitori naturali. Dacă tot nu poţi scăpa de zahăr, foloseşte măcar zahărul natural, sub formă de suc de trestie de zahăr deshidratat, organic”, a declarat nutriţionistul Cristian Mărgărit, potrivit evz.ro. „Acidul din sucuri distruge smalţul dinţilor, scoate calciul din oase, creşte riscul de cancer în tubul digestiv şi alterează multe căi metabolice.”

sursa cunoastelumea.ro

bauturi-carb

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com