Zece ani de activitate misionară în cadrul unității 1001 DTC, MAI - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Zece ani de activitate misionară în cadrul unității 1001 DTC, MAI

9:37, joi, 16 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

La data de 15 martie 2017 a fost organizată deplasarea militarilor în termen a brigăzii 1 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri la Biserica ,,Invierea Domnului” mun. Chişinău unde au primit ,,Taina Mărturisirii,, şi ,,Taina Sfintei Impărtăşanii”.

La Mănăstirea Doina din capitală, amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr” din Chișinău a fost săvârșită Liturghia Darurilor mai înainte sfințite de către Prot. mitr. Nicolae Tudoreanu, preot militar în cadrul unității militare 1001, preotul Markell Tudoreanu și preotul Gheorghe Borș.

La serviciul divin au participat peste 150 de militari în frunte cu comandantul unității militare 1001 al DTC, MAI locotenent-colonel Andrian Peștereanu.

În timpul oficierii slujbei, ostașii au fost mărturisiți după care au primit Sfânta Împărtășanie, pentru iertarea păcatelor și întărire duhovnicească.

Către final militarii au primit sfaturi și îndemnuri pentru a avea un comportament caracteristic unui bun creștin și pentru a se ruga lui Dumnezeu spre a primi cele trebuincioase ca să fie demni apărători ai Patriei – cu credință în cuget și în inimă.

Menţionăm că clericii mănăstirii Doina, pentru al zecelea an consecutiv cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, pe parcursul posturilor de peste an oficiază regulat slujbe pentru a oferi ostașilor atât de necesara hrană duhovnicească.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com