Header image

Zi de hram la Mănăstirea Hîrbovăț

19:47, joi, 28 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Joi, 28 august 2014, cînd Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sfînta Treime” din fortăreaţa duhovnicească a Hîrbovățului, care-şi sărbătoreşte Hramul.

Fiind amplasată pe o colină înclinată, şi cu vedere deschisă spre miazăzi, de unde se văd frumoasele coaste cu dumbrăvi, grădini bogate din valea Ichelui, Mănăstirea Hârbovăţ a fost de-a lungul timpurilor o vatră monahală autentică.

Iată şi astăzi sfînta mănăstire îmbrăcată în haine de sărbătoare şi-a deschis larg porţile pentru a primi ca altă dată mulţimile de credincioşi care au venit la rugăciune aici în casa Maicii Domnului de la Hîrbovăţ şi nu în ultimul rind a adduce omagiu Ierarhului nostru care este şi stareţ al acestei mănăstiri cu ocazia a 22 ani de slujire la prestol.

În dimineața zilei Sfințitul Arhimandrit al acestei mănăstiri, Preasfinția Sa PETRU, a fost întîmpinat de Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), stareț al mănăstirii Hîrjauca împreună cu mulțimea de credincioși adunați astăzi la prăznuirea hramului mănăstirii.

Slujba praznicală a început cu rugăciunile de sfinţire a Iconostasului, care prin stăruinţa Chiriarhului a fost reînoit, tot aici în mănăstire se efectuiază şi alte lucrări de reînoire şi reparaţie capital încît cu stăruinţa Preasfinţiei Sale mănăstirea a prins viaţă păşind cu paşi grăbiţi spre slava de altă dată.

În cadrul Sfintei Liturghii, alături de Ierarh au coliturghisit Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), slujitorii mănăstirii și alți preoți și diaconi.

După Sfînta Liturghie Preasfințitul PETRU, împreună cu soborul de preoţi prezenţi a oficiat slujba sfinţirii crucilor care vor fi instalate pe biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din complexul mănăstirii.

La final Chiriarhul, s-a rugat în fața cunoscutei Icoane a Maicii Domnului Făcătoare de minuni din această mănăstire a Hîrbovățului.

Biroul de Presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com