Zilnicar - un cuvânt pentru fiecare zi din învățătura Părintelui Sofian Boghiu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Zilnicar – un cuvânt pentru fiecare zi din învățătura Părintelui Sofian Boghiu

13:34, luni, 11 decembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Zilnicar – un cuvant pentru fiecare zi din invatatura Parintelui Sofian Boghiu

Editura Bizantina, 2023

8 decembrie: „Omul nu vrea sa se pocaiasca de pacat, pentru ca nu se dezobisnui de el. Daca omul nu vrea sa se pocaiasca atunci poate, va veni vremea si sa nu mai poata”

25 ianuarie: „Cum poti sa intrebuintezi tu limba ta la vorbe netrebnice si murdare, cand tocmai cu aceasta gura si aceasta limba primesti Preasfantul Trup al lui Hristos si este stropita cu Sangele Mantuitorului Nostru, facandu-se prin aceasta sabie de aur impotriva pacatului si organ de mare cinste al Sfantului Duh. Nu pangari, deci, cinstea pe care Dumnezeu a dat-o limbii si nu o intrebuinta la nici un pacat.Si impreuna cu limba pazeste si inima ta curata de toata rautatea impotriva aproapelui si tot asa pazeste si ochii tai, si urechile tale, pazind in sfintenie tot trupul si sufletul tau.”

30 martie: „Bucuriile vietii are Dumnezeu grija sa nu fie nici multe, nici lungi, ca sa nu ne legam inima de ele. Ni le flutura pe dinaintea ochilor mintii si inimii noastre, pentru ca, prin ele, ca prin niste oglinzi, sa privim la bucuriile pe care <<ochiul omenesc nu le-a vazut si la inima omului nu s-au suit>>. Pentru multi dintre noi, bucuriile fagaduite <<dincolo>> par niste abstractiuni sau niste vorbe goale, dar ele continua sa fie niste realitati eterne.”

COMANDĂ AICI

Contact Form Powered By : XYZScripts.com