Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită într-un mod special de zeci de copii beneficiari ai Centrului Social-Misionar de la Catedrala Sf. Vineri - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită într-un mod special de zeci de copii beneficiari ai Centrului Social-Misionar de la Catedrala Sf. Vineri

12:50, miercuri, 3 iunie, 2020 | Cuvinte-cheie:

Ziua Internaţională a Copilului a fost celebrată într-un mod special de zeci de copii beneficiari ai Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, luni, 1 iunie 2020. Micii creștini proveniți din familii defavorizate din Capitală au primit mai multe daruri: jucării, cărucioare, cădițe de baie pentru copii, și altele.

De asemenea, tot cu această ocazie, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, Dl Serghei Crudu, împreună cu Prot. Nicolae Andrieș, Parohul bisericii Sf. Ier. Nicolae din or. Cricova, dar și voluntarii Centrului Social-Misionar au vizitat Familia Babei din or. Cricova, care crește și educă 12 copii. Oaspeții le-au oferit copilașilor mai multe cadouri de ziua lor: un televizor, jucării, haine, produse alimentare și igienice.

Totodată, Coordonatorul Centrului, Dl Serghei Crudu a transmis tuturor familiilor mesajul de felicitare și binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, încredințându-i pe toți de purtarea de grijă concretă și continuă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova față de ei.

Acțiunile au fost desfășurate în parteneriat cu Magazinul de mobilă și mărfuri de uz casnic „Nou din Nou” (a cărui venit este direcționat către susținerea diferitor proiecte social-caritabile din țara noastră), care s-a alăturat inițiativei Mitropoliei, venind în sprijinul copiilor aflați în lipsuri.

Biserica Ortodoxă din Moldova manifestă un interes deosebit la creșterea, formarea și educarea în spiritul valorilor moral-spirituale a copiilor și tinerilor din societatea contemporană printr-o serie de inițiative și proiecte.

 

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com