Ziua Internațională a Copilului, marcată prin mai multe activități social-filantropice - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ziua Internațională a Copilului, marcată prin mai multe activități social-filantropice

17:10, marți, 6 iunie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Cu binecuvântarea și îndrumarea părintească a ÎPS Mitropolit Vladimir, de Ziua Internațională a Copilului 2023 au avut loc mai multe acțiuni filantropice în sprijinul a zeci de copii proveniți din familii social-vulnerabile sau aflate în situație de criză materială, din mun. Chișinău și din țară.

În acest sens, Grupul de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei Moldovei, a pregătit la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală, pachete cu jucării, haine și încălțăminte, produse alimentare și igienice, dar și alte cadouri pentru copiii nevoiași și familiile cu copii nou-născuți sau cu dizabilități.

De asemenea, printre beneficiari, au fost peste 20 de tineri cu dizabilități de intelect din cadrul Centrului de zi și activități „START” din Chișinău și elevii Școlii auxiliare-internat nr. 5 din Capitală.

Cu acest prilej, dl Serghei Crudu, președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, a transmis tuturor copiilor și beneficiarilor acțiunilor, mesajul de felicitare și binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, încredințându-i pe toți de purtarea de grijă concretă și continuă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova față de ei.

Tot cu acest prilej, în parohia cu hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din s. Vorniceni, protopopiatul Strășeni, cu susținerea și implicarea pr. paroh Alexandru Gavriliță, au fost oferite pachete sociale, aducând bucurie pentru 25 de familii social-vulnerabile din localitate.

Biserica Ortodoxă din Moldova manifestă un interes deosebit la creșterea, formarea și educarea în spiritul valorilor moral-spirituale a copiilor și tinerilor din societatea contemporană, printr-o serie de inițiative și proiecte socio-educative și culturale.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, https://mitropolia.md/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com