Header image

Călăuza Familiei – o lucrare originală-unicat, un ghid care vine în ajutorul familiilor

12:02, joi, 20 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Călăuza Familiei este o lucrare originală-unicat, un ghid care vine în ajutorul familiilor care vor să-şi cunoască originile şi neamul, care vor să ducă evidenţa tuturor evenimentelor din familie, care intenţionează să elaboreze un arbore genealogic dar nu ştiu cum să o facă sau nu au timp să caute ajutor specializat.

Călăuza familiei este o lucrare deosebită, o Carte a Neamului, care urmează a fi completată de către unul dintre părinţi, şi continuată de copii şi de urmaşi. Scopul ei constă în promovarea şi preluarea deprinderilor bune, a tradiţiilor de familie, în asigurarea continuităţii între generaţii.

În lucrare îşi găsesc locul toţi cei care au făcut şi fac parte dintr-un neam, dintr-o viţă, cu detalii despre data şi anul naşterii, ziua botezului, numele preotului şi a naşilor, aniversarea căsătoriei, hramul casei şi a localităţii, tradiţii de familie, preocupări şi călătorii. Dar, vom găsi şi date despre plecarea dintre cei vii ale tuturor care au făcut parte din acest neam, cu indicarea locului de odihnă veşnică.

Între pereţii acestei cărţi se va clădi viaţa unei familii, expusă cu grijă şi cu respect față de cei ce au fost, şi cu dragoste pentru cei ce vin. Urmaşii vor moşteni această carte ca pe un îndrumător competent şi credincios, un instrument care îi va ajuta să-şi făurească un mediu sănătos în familie.

La realizarea acestui proiect şi-au dat concursul diverşi specialişti şi oameni de cultură, în ideea ca materialul prezentat să se prezinte ca un ghid valoros pentru orice familie cu un înalt nivel de cultură.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a cărții.

”Ghidul „Călăuza familiei” vine în ajutorul celor care îşi pun problema unei bune organizări a vieţii şi a celor care vor să ducă un mod sănătos de viaţă. Lucrarea cuprinde un şir de sfaturi şi sugestii cuprinse în cinci capitole: Arborele genealogic. Tradiţii şi sărbători de familie; Grijile zilnice şi banii familiei; Sănătatea familiei; Munca şi odihna şi Imaginea noastră, însoţite de anexe, care vin să descifreze intenţiile autorilor şi să exemplifice anumite afirmaţii din conţinutul „Călăuzei”.” – Victoria Popa, Jurnal de Chișinău

”Elementul creştin este prezent permanent în lucrare prin îndemnul pe care-l face proprietarului să noteze date despre botezurile, cununiile şi înmormântările din familie, printre care şi biserica şi numele preotului care a săvârşit taina sau slujba prohodului. Micile secrete ale reuşitei în gospodărie îşi găsesc şi ele loc în album, unde tatălui şi mamei li se dă sugestia să transmită copiilor idei despre organizarea bibliotecii, dar şi despre plantarea pomilor, a viţei-de-vie sau chiar despre îngrijirea izvoarelor.” – Ecaterina Luțișina, Ziarul Lumina.

Date de contact: Editura Cu DRAG: Str. Alexei Mateevici, nr. 10 Chisinau, Republica Moldova Tel.: fix(+373 22) 21-88-72, mob. (+373)60169696 manager vânzări, Corneliu Plop, e-mail: editura@cudrag.net

Contact Form Powered By : XYZScripts.com