Header image

Clubul de lectură a cărţii ortodoxe „Bartolomeu Anania”

10:59, luni, 21 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova în colaborare cu Fundaţia „Vasiliada” şi cu Biblioteca „Alba Iulia” vă invită la prima şedinţă a Clubului de lectură a cărţii ortodoxe „Bartolomeu Anania”, joi, 24 ianuarie, ora 16-00 la BIBLIOTECA MUNICIPALA „B.P.HASDEU” / Biblioteca ALBA-IULIA mun. Chisinau, str.Alba-Iulia, 202

În cadrul acestui club ne propunem să discutăm despre cărţile ortodoxe şi în general despre orice lectură care are menirea de a ne învăţa ceva bun, pe care putem să o recomandăm prietenilor spre zidirea şi mângâierea sufletului.

Iar surpriza primei ediţii a clubului de lectură este lansarea cărţii doamnei Liudmila Pădureţ-Şoitu „Un pas spre Tatăl nostru”, tipărită cu binecuvântarea ÎPS Serafim, Arhiepiscop al Berlinului şi Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Vom avea prilejul unei discuţii cu autoarea şi desigur cu ceilalţi invitaţi.

Doritorii de a prezenta o carte sunt rugaţi să se înregistreze, ca să ştim să nu vorbim despre aceleaşi cărţi dar şi ca moderatorul nostru să vă prezinte publicului.

„Ne-am gândit ca acest club de lectură să poarte numele ÎPS-ului Bartolomeu Anania în semn de recunoştinţă pentru aportul pe care l-a avut sfinţia sa asupra cărţilor, în calitate de inspector pentru învăţământul bisericesc, director al bibliotecii patriarhale, în timpul muncii de revizuire în limba română şi de comentare a Bibliei, începând cu textul Noului Testament, acţiune extinsă ulterior asupra întregii Sfintei Scripturi, pe o perioadă de unsprezece ani, dar şi ca scriitor, om de cultură etc.etc.” a declarat Eugeniu Dedov, preşedinte ASCOR Chişinău.

Vom schimba nu doar impresii postlecturale ci şi cărţile între noi.

Clubul va avea caracter periodic, o dată pe lună, în ultima săptămână a lunii.

Sunt aşteptaţi toţi doritorii !!!

Sursa: www.ascor.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com