Header image

Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

13:26, duminică, 18 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie:

18 septembrie 2016. În duminica a XIII-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei și creştinii veniţi la rugăciune. După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Preasfințitului Episcop PETRU, clericul catedralei, Protoiereul Adrian LUPU, a rostit un cuvînt de învățătură pe marginea pasajului biblic citit astăzi dar relatînd și crîmpee din viața sfîntului prooroc Zaharia și dreapta Elizabeta.

După rugăciunea Tatăl nostru… creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic au fost împărtăşiţi de către Chiriarh, cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa, împreună cu soborul de preoți a săvîrșit un Te Deum de mulțumire pentru omagiata zilei acesteia, roaba lui Dumnezeu Raisa care a primit în dar o icoană din mîina Ierarhului și un cuvînt de felicitare.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com