Header image

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril, a ajuns la Chişinău

15:23, sâmbătă, 7 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Şeful bisericii ortodoxe ruse îşi începe, astăzi, o vizită în Moldova de câteva zile. Pe aeroport, Înaltul ierarh a fost întâmpinat de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, dar şi de ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Mukhametshin.

De asemenea, capul Bisericii Ortodoxe ruse a fost întâmpinat de zeci de preoţi, care aveau în mâini flori albe. Mai mult, în momentul sosirii Patriarhului au fost eliberaţi mai mulţi porumbei albi.

Înaltului ierarh se va deplasa de la aeroport spre Reşedinţa de Stat cu o maşină blindată. Acolo va avea o întrevedere cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti.  Autorităţile au luat aceleaşi măsuri de securitate pentru această vizită ca şi atunci când în Moldova au venit Angela Merkel, Joe Biden sau Jose manuel Barosso.

Mâine dimineaţă Patriarhul va oficia o slujbă în faţa Catedralei Naşterea Domnului. Acolo a fost deja instalată o scenă imensă. Duminică după-amiază, patriarhul Kiril se va deplasa la Tiraspol, unde va oficia o slujbă, apoi va merge la mănăstirea din satul Chiţcani şi la Cetatea Tighina. Iar luni se va întoarce la Moscova.

sursa publica.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com