Header image

Praznicul Arătării Domnului la mănăstirea Frumoasa

23:25, sâmbătă, 19 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte astăzi, 19 ianuarie 2013, Botezul Domnului, praznic cunoscut şi sub numele de Boboteaza, Epifania sau Dumnezeiasca Arătare a Preasfintei Treimi. Sărbătoarea aminteşte de Botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos şi de recunoaşterea Lui ca Mesia de către Sfântul Ioan Botezătorul.

În biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Mănăstirea Frumoasa în prezenţa credincioşilor, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de către, Egumenul Feodosie (Ursachi), cleric al sfintei mănăstiri.
Răspunsurile la strană au fost date de către corul mănăstirii , condus de stareţa mănăstirii Egumena Benedicta (Mura).
După Sfânta Evanghelie, Ieromonahul Iordan (Sîrbu) a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat simbolismul sărbătorii de astăzi şi importanţa Botezului Domnului în apele Iordanului, ca prefigurare a botezului „cu Duh Sfânt şi cu foc” (Matei 3, 11), de care vor avea parte toţi cei ce-l vor mărturisi pe Hristos. De asemenea, Părintele a evidenţiat însemnătatea Apei sfinţite astăzi, îndemnându-i pe credincioşi să guste din aceasta timp de opt zile şi să-şi stropească locuinţele şi locurile de muncă.

După Sfânta Liturghie, Părinte Feodosie a săvârşit slujba de sfinţire a Aghesmei Mari.

La sfârşitul slujbei, Părinte a mulţumit tuturor credincioşilor prezenţi și i-a binecuvântat stropindu-i cu Agheasmă.

Sursa: http://www.frumoasa.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com