Header image

Sărbătoarea Botezului Domnului la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva”, Hâncu

23:39, sâmbătă, 19 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

De marea sărbătoare a Botezului DomnuluiPrea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în noaptea de 19 ianuarie, înconjurat fiind de clericii slujitori ai acestei mănăstiri slujba sărbătorii la mănăstirea Hâncu. Alături de Prea Sfinţia Sa, la Sfânta Liturghie a participat obştea acestei mănăstiri în frunte cu stareţa egumena Parascheva (CAZACU) şi un număr mare de creştini. Slujba Bobotezei a fost săvârşită într-o atmosferă duhovnicească şi plină de puterea iubirii jertfitoare a lui Hristos.
Prea Sfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură menţionând că„lumina Botezului Domnului este lumina vieţii noastre şi lumina întregului univers. În Botezul Domnului Iisus Hristos vedem că omul este centrul atenţiei şi al iubirii Preasfintei Treimi. Cuvintele troparului: „În Iordan botezându-Te, Tu, Doamne, închinarea Treimii S-a arătat” înseamnă că întreaga Sfântă Treime S-a arătat la Botezul lui Iisus în Iordan, iar în centrul iubirii Sale era firea omenească pe care a luat-o Dumnezeu Fiul ca să o ridice din păcat, să o curăţească, să o spele, să o mântuiască şi să o sfinţească, aducând-o la asemănarea cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt.”
La Sfârşitul Sfintei Liturghii, Prea Sfinţia Sa, dimpreună cu cei prezenţi la această sărbătoare au mers la izvorul de pe teritoriul mănăstirii cu hramul în cinstea icoanei ” Maicii Domnului Izvorul Tămăduirilor”, unde a săvârşit rânduiala sfinţirei Aghesmei Mari. După oficierea slujbei de sfinţire a AghesmeiIerarhul, a explicat creştinilor ce este aghisma cea mare şi importanţa ei pentru viaţa creştinului.
Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com